Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Έρευνα για το μορφωτικό επίπεδο

Έρευνα σοκ της ΓΣΕΕ για το μορφωτικό επίπεδο
Ενας στους τρεις εργαζόμενους στην παραγωγική ηλικία 30 - 40 ετών έχουν φοιτήσει έως το γυμνάσιο όπως δείχνει έρευνα σοκ της ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία όσοι ανήκουν στην κατηγορία των φτωχών σε ποσοστό 83,7% είναι αναλφάβητοι έχουν τελειώσει το δημοτικό!
Το φαινόμενο της φτώχειας και του χαμηλού μορφωτικού επιπέδου είναι περισσότερο έντονο σε ορισμένους νομούς, όπως της Ροδόπης, των Γρεβενών και της Ευρυτανίας, ενώ αντιθέτως νομοί όπως της Χίου, των Ιωαννίνων, των Χανίων, της Μαγνησίας και της Κορίνθου διαθέτουν από τους πλέον υψηλούς δείκτες οικονομικής ευημερίας και εκπαίδευσης.
Όλα αυτά τη στιγμή που τα ελληνικά νοικοκυριά δαπανούν για την εκπαίδευση των παιδιών τους 4,3 δισ. ευρώ τον χρόνο, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα του ΚΑΝΕΠ. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη μείωση της φτώχειας. Οι Έλληνες που ζουν πάνω από το όριο της φτώχειας και έχουν ολοκληρώσει ως το ανώτερο επίπεδο την υποχρεωτική εκπαίδευση είναι 0,70 φορές περισσότεροι από τους αντίστοιχους φτωχούς, ενώ οι μη φτωχοί που διαθέτουν μεταπτυχιακό είναι 24 φορές περισσότεροι από τους αντίστοιχους φτωχούς.
Επίσης οι μη φτωχοί που έχουν τελειώσει το Λύκειο είναι τρεις φορές περισσότεροι από τους αντίστοιχους φτωχούς, ενώ οι μη φτωχοί που έχουν τελειώσει ΑΕΙ 7,7 φορές περισσότεροι από τους αντίστοιχους φτωχούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: